„A fenntartható fejlődés a legjobb törekvés morálisan és gyakorlatilag is.”
W. M. Lafferty
A víz és a levegő, a Föld két leglényegesebb eleme, amiken az életünk múlik, globális szemétlerakóvá váltak. /Jacques-Yves Cousteau/
FacebookGoogleLinkedInYouTubeGoogle MapsEmail

SPIN LIQUID TECHNOLOGIE – SLT – Folyadékforgatásos Hőszivattyú

SLT® – 5.5 Folyadékforgatásos Hőszivattyú – általános ismertető

Az SLT. Folyadékforgatásos Hőszivattyú technológia alkalmas a különböző hőenergia-és meleg víz termelő/felhasználó rendszerek hőenergia igényeinek biztosítására és azok jellegének és a szolgáltatás energia igényének megfelelő kiépítéssel és módon adja át az igényelt hőenergiát-és melegvizet – használati meleg víz, fűtés, stb. – a felhasználó igényei .szerint.

 

SLT. technológia alkalmazásával lehetőség nyílik a fűtésre, használati melegvíz-és hőenergia előállítására és hőmérséklet temperálására felhasznált fosszilis tüzelőanyagok (fa, pellet, szén, gáz, fűtőolaj, stb.) kiváltására. A technológia elektromos energiával működik, de az így termelt hőenergia előállítása más eszközzel (pl. gázüzemű kazán) a helyszínen kimutatható, jelentős környezeti terhelést jelent.

 

Az jelenlegi SLT. típusú berendezések, prototípusok – Hő-termelő egységei megfelelnek:

– A műszaki követelményeket meghatározó és a gépi berendezések megfelelőségét előíró EMC Directí 2004/108/EC,

– Az elektromos berendezések műszaki követelményeit meghatározó és az elektromos berendezése megfelelőségét előíró Low Voltage Directive 2006/95/EC,

– Az elektromágneses kompatibilitás követelményeit előíró Machinery Directive 2006/42/EC rendeletekben meghatározott előírásoknak.

 

Az SLT.-technológia alkalmas a különböző objektumok fűtésére és a használati melegvíz készítésére.A technológia kivételes rugalmassággal rendelkezik, minden esetben az ügyfelek által megfogalmazott követelményeknek megfelelően történik a gyártása és a beszerelése. Ennek megfelelően jelenleg ~3;400V;50Hz;3KW>37KW teljesítményű elektromos motorral szerelt berendezések készülnek.

A technológia alkalmazása javasoltott alternatív energia termelő eszközzel kombinálva, továbbá használata javasolt minden olyan objektumnál, ahol nem kívánatos a szénnel, fával, gázzal vagy árammal történő fűtés, és eddig a fűtés radiátoros, padló-vagy falfűtésű, központi fűtés rendszeren keresztül történt.

Alkalmazási területek:

  • Objektumok fűtése:

– Családi-, sor-és, társasházak, hétvégi nyaralók,

– Iskolák-, gyermek-és szociális intézmények, hivatalok,

– Fóliák-és űvegházak,

– Szállodák, panziók, fitnesz- és wellneszközpontok, úszómedencék,

– Torna-és sportcsarnokok,

– Gyártóüzemek, műhelyek,

  • Használati melegvíz előállítása

 

Kavitációs hőgenerátor - Folyadékforgatásos Hőszivattyú - műszaki adatai Kavitációs hőgenerátor - Folyadékforgatásos Hőszivattyú - hőtechnikai adatai

 

További információt kérek